Пиле Махагон

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4532k2k2k5
Пиле Махагон1 / 2
17/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Пиле с невероятна сладка глазура и неустоим аромат си търси компания за обяд - за предпочитане свежа салата"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • вермут - 2 с.л. сух
  • кафява захар - 1 с.л.
  • масло - 40 г
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • сол
  • бял пипер
  • вегета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата най-добре използвайте цяло пиле. Почистете го и го намажете с вегета, сол и бял пипер и масло.

Сложете пилето в плик за печене, затворете го и направете няколко дупчици в плика. Поставете го в тава и печете около 30 минути на 250 градуса, след което извадете пилето от плика и отново го сложете в тавата.

Полейте го със смесените вермут, оцет, захар и още малко вегета.

Допечете пилето, докато сосът се сгъсти, като може да го обръщате или поливате.

Целта е накрая цялото пиле да бъде добре глазирано и с махагонов цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: