Коледна пита по стара рецепта

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач38773402
18/12/2016
"Запретвайте ръкавите, че работа ни трябва. Може ли да познаете колко пъти трябва да ударим тестото в масата?"
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 412
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • прясна мая - 1 кубче
  • масло - 1/2 пакетче разтопено
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр. (жълтъка на едното яйце се отделя за намазване на питата)
  • прясно мляко - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 150 г прясно мляко със захарта и 2 с.л. брашно. Оставете за 10 минути да шупне и увеличи обема си.

В дълбок съд пресейте брашното. Направете кладенче и сипете маята, останалото мляко, разтопеното масло, солта и яйцата. Замесете хубаво меко тесто, месете, докато започне да образува мехурчета.

Ударете тестото 100 пъти в масата, сложете в дълбок съд, покрийте с кърпа и оставете да втаса.

Премесете отново втасалото тесто, оформете питата по ваше желание. Готовата пита оставете да втаса отново, намажете с разбит жълтък, поръсете с микс от семена по желание и печете на 180 градуса за 35-40 минути.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар