Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с миксер, добавете газирана минерална вода и отново разбийте с миксера.
След това добавете към разбитите яйца смесеното бялото пшенично брашно, смесено с бакпулвера, добавете царевичното брашно, олиото, солта и разбъркайте с кухненски робот, за да комбинирате всички съставки.
Изсипете сместа в тава за печене, застлана с хартия за печене. Печете в добре загрята фурна на 180 °C за 10 минути.
През това време отделно увийте монета, дрян, царевично зърно, семки от тиква, семена от боб, босилек, коледно дърво и пшенично зърно в алуминиево фолио.
След 10 минути печене извадете тавата от фурната и направете малки дупчици върху домашната питка 8 на брой и във всяка сложете по едно от увитите в алуминиево фолио.
Върнете тавата във фурната, увеличете температурата до 200 °C и печете чесъна за още 20 минути.
Извадете готовата коледна пита от фурната, покрийте я с чиста кухненска кърпа и я оставете да се охлади.
Забележка: Измерете бяло пшенично брашно, пресято брашно и олио с чаша за кафе.