Начин на приготвяне
В купа слагаме яйцето, захарта, меда и маслото и разбиваме добре с миксер. След това слагаме в киселото мляко содата и прибавяме към купата и разбиваме с лъжица. Прибавяме и брашното и правим меко тесто, което оставяме да втаса 30 минути.
След като е готово, с помощта на точилка го разстиламе и правим елхички, а може и други формички по желание. След това вземаме и ги слагаме в предварително намазнена с олио тава и печем на загрята фурна на 150 градуса до готовност.
Като са готови, ги оставяме хубаво да изстинат и им приготвяме украсата.
В купа слагаме белтъка и слагаме захарта и разбиваме, докато стане на сняг. След това делим на 3 части. Едната си оставя бяла, а останалите 2 - зелена и оранжева.
След това ги украсяваме и оставяме така да се стегнат. Сервираме с чай и кафе.