Торта Мокачино

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
11/12/2019
"Ако пристрастяването към торти е болест, то ние не искаме да оздравяваме "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 622
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с 4 с.л. горещата вода на пухкав крем. Постепенно се добавя захарта при непрекъснато бъркане. Смесват се брашното с нишестето, ванилията и бакпулвера и постепенно се добавят към яйчената смес. Накрая разбийте с разтвореното в 3-4 с.л. гореща вода какао.

Сместа се изсипва във форма с диаметър 22 см, леко намазнена и застлана с хартия за печене. Пече се на 180 градуса за 30-40 минути. След като изстине, срежете на блата на 2 или 3 отделни части.

За крема се разтварят 2 пакета пудинг и нишестето в малко от млякото. Останалото мляко се слага да заври заедно с кафето и захарта. Разтворете в него 1/2 с.л. какао и при непрекъснато бъркане се добавя нишестето. Ароматизира се с ванилия и се бърка, докато се сгъсти. Докато е още топъл кремът, се разбърква с маслото.

Слепете блатовете с крема в подходящ поднос. Отгоре завършете с крем. Залейте тортата с разтопен шоколадов кувертюр или направете украса по желание и сложете шоколадовата торта на хладно за 2-3 часа преди да поднесете.

Торта Мокачино - страхотен шоколадов десерт, с който да поглезите всички у дома.

Рейтинг

5 4
4 6
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Мими
Мими
26.09.2013 22:52
А колко кафе е необходимо?
3
0
Стефи
Стефи
10.03.2012 12:10
Маслото е в крема,четете внимателно!
0
0
Мила
Мила
09.03.2012 17:24
А маслото къде ви е :))))))))))))))
0
0