Начин на приготвяне
Разбийте маслото до пухкава консистенция. Добавете олиото, пудрата захар, ванилията и чукнете яйцето.
Разбъркайте и добавете брашното заедно с бакпулвера. Замесете меко тесто. Оставете го за около 15 минути на студено, за да се стегне.
Разделете тестото на две части. Една част да е по-голяма, в която ще добавите какаото.
Размесете до еднородност. От кафявата смес ще оформите тялото на костенурките.
По-малката част от тестото остава бяла. От нея ще оформите останалите части на костенурките.
Оформените костенурки подредете в тава, застлана с домакинска хартия. С помощта на нож направете резки по дължина и ширина на тялото на костенурките. Изпечете в загрята фурна за около 15 минути.
Шапчиците на костенурките оформете от захарна маса.
Костенурките на Дядо Коледа са готови.