Начин на приготвяне
Маслото се оставя на топло да се отпусне. В купа се слагат жълтъците. Добавя се пудрата захар и захарта. Разбиват се добре. Добавя се омекналото масло.
Добавят се ванилиите и есенцията. Отново се разбива. Брашното се пресява. Добавя се постепенно до получаването на тесто. Накрая се доомесва на ръка. Тестото се оставя в хладилника за най- малко час да стегне. Подготвят се тави с хартия за печене.
Когато тестото е стегнало се разточва с дебелина около 0. 5 см. Тестото се реже с формички подходящи за Коледа. Нареждат се в тавите. Украсяват се със захарните формички.
Фурната се загрява на 170 градуса. Пече се първо едната тава с курабийки. Когато е готова се слага втората. Първата се освобождава и отново се нарежда с курабийки.
Така докато всички курабийки бъдат изпечени. Може да се направи белтъчена смес за украса. Чудесно занимание за деца.