Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини със сирене и маслини

Гризини със сирене и маслини

Yana G.Yana G.
Готвач
1786692423
Гризини със сирене и маслини
Снимка: Yana G.
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Ако не може да се сдържите и цял ден търсите какво да си хапнете, може спокойно да съгрешите с нашите гризини"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • сирене - 150 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • маслини - 100 г
  • брашно - 3 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с отстраняването на костилките от маслините. След което ги режем на парченца и ги оставяме настрани.

В голяма купа слагаме заквасената сметана, маслото /не е нужно да е разтопено/ и натрошаваме сиренето. След това с помощта на пасатор разбивам продуктите. След това добавяме брашното, като постоянно разбъркваме с лъжица.

След това вадим тестото върху набрашнения плод, прибавяме парченцата маслини, щипка сол и замесваме меко тесто. Връщаме го в купата, покриваме със стреч фолио и оставяме в хладилник за около час да стегне.

Вадим готовото тесто от хладилника, разточваме на правоъгълник, режем дължи ивици и подреждаме в тава, покрита с хартия за печене. В загрята фурна на 200 градуса печем за около 20 минути.

И така сме готови със страхотните гризини, които след като изстинат придобиват страхотен хрупкав вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: