Начин на приготвяне
Започваме с отстраняването на костилките от маслините. След което ги режем на парченца и ги оставяме настрани.
В голяма купа слагаме заквасената сметана, маслото /не е нужно да е разтопено/ и натрошаваме сиренето. След това с помощта на пасатор разбивам продуктите. След това добавяме брашното, като постоянно разбъркваме с лъжица.
След това вадим тестото върху набрашнения плод, прибавяме парченцата маслини, щипка сол и замесваме меко тесто. Връщаме го в купата, покриваме със стреч фолио и оставяме в хладилник за около час да стегне.
Вадим готовото тесто от хладилника, разточваме на правоъгълник, режем дължи ивици и подреждаме в тава, покрита с хартия за печене. В загрята фурна на 200 градуса печем за около 20 минути.
И така сме готови със страхотните гризини, които след като изстинат придобиват страхотен хрупкав вкус.