Начин на приготвяне
Докато приготвяте другите неща накиснете ориза във вода. Пилето сложете в подсолена вода да се вари за кратно. Картофите почиствате от обелките нарежете на кръгчета. Сложете ги да се пържат, но ги извадете от тигана малко преди да станат готови.
По същия начин и патладжанът трябва да нарежете на филийки, а морковите на кръгчета и сложете и тях леко да се запържат. На дъното на тенджера наредете нарязани на кръгчета домати. Посолете ги и върху тях наредете картофи.
Върху тях също поръсете малко сол и сложете обезкостеното пилешко месо. Върху него поставяте патладжаните, морковите и чесъна нарязан на дребно. Прецедете ориза. Сложете го най-отгоре върху всички продукти и притиснете хубаво.
Сложете сол и подправки по собствен вкус като имате предвид, че арабските такива са силни и ароматни и много подхождат на това ястие. Залейте с бульона, в които сте варили пилето. Водата в тенджерката трябва да е около 1-2 пръста над ориза.
Първоначално се вари на силен котлон и когато заври трябва да го намалите. Когато водата изври и ориза омекне ястието ви е готово за сервиране. След като поизстине може да го обърнете в голяма чиния.