Пилешко в гювече

NevenaNevena
Новак
1366
Пилешко в гювече1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Неустоим аромат на пиле, кашкавал и гъби се носи от това гювече с пилешко месо?"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - гърди или филе
  • олио - 2 пръста или зехтин
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 - 2 средно големи
  • целина - 1 стрък
  • домати - 1 (настърган)
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • сол - или зеленчукова пикантина на вкус
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • гореща вода - при необходимост
  • гъби - предварително задушени в масло
  • кашкавал - за финал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета (средно големи) и се запържва в мазнината. Добавят се лука, моркова, целината, домата и подправките- черния и червения пипер, солта, както и виното. Ако сместа е прекалено гъста я задушете с малко гореща вода.

Оставя се да ври на тих огън около 10 мин. като постоянно се бърка. Накрая се добавят и гъбите.

Сместа се разбърква добре и се сипва в гювечета, поръсва се с настърган кашкавал и се запича в загрята фурна до готовност на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
513
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Сготвеното ястие в гювече винаги ме е примамвало. Допадна ми рецептата!
28.02.2016 22:09
3
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
да пресния чесън е добра идея
28.02.2016 22:07
2
atanas
atanas
Стана чудесно.Само,че след като сложите гъбите оставете да покъкри още 5мин.Сложих и стрък пресен чесън заедно с морковите.
17.04.2013 14:43
3