Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко и патладжани

Пилешко и патладжани

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пилешко и патладжани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г без кости, сварено
  • патладжани - 2 малки и тънки
  • лук - 1 глава, по желание
  • зехтин - 60 мл
  • олио - за пържене
  • сол
  • бял пипер
  • индийско орехче - 2 щипки
  • копър - 1/2 връзка
  • кашкавал - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото с подсолена вода със зрънца черен пипер. Отцедете и нарежете на късчета.

Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и след 20 минути се отцеждат и подсушават. Изпържват се до лек загар в сгорещено олио.

В същата мазнина се запържва нарязаният лук, а след това се добавя и пилешкото. Овкусява се със сол, пипер и малко индийско орехче.

Пилешкото и патладжаните се разпределят в 2 термоустоичиви малки съда. Наръсват се с едро настърган кашкавал и се запичат за 10-15 минути в умерена фурна.

Пилешкото с патладжани се поднася с пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elizabeth17
Elizabeth17
Още от първия път се влюбихме в рецептата! Става изключително вкусно, месото е крехко, а патладжаните се късат. Като добавка следващия път бих направила и чеснов или млечен сос, тъй като този път ги хапнахме с малко майонеза отстрани, която беше много подходящ комплимент ? Определено ще я приготвя отново
05.04.2023 23:04