Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сарми с маслини

Лозови сарми с маслини

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Лозови сарми с маслини4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
20 сарми
"Тези сармички определено са ни фаворит в състезанието какво да сложим на трапезата за Бъдни вечер"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 1 буркан
  • булгур - 2 к.ч.
  • ориз - 2 к.ч.
  • маслини - 100 - 150 г
  • печурки - 4 - 5
  • пресен лук - 1/2 връзка
  • чесън - 2 стръка
  • домати - 1 не много голям мек
  • олио - около 1/2 к.ч.
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • черен пипер - млян
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на малки парченца, за да може да се навият в сармите, но не прекалено малки, защото като се запържват се свиват. Маслините се нарязват на 3-4 всяка. Лукът и чесънът се нарязват не много ситно.

В съд се сгрява олио и се запържват лукът и чесънът. Когато омекнат, се добавят гъбите. След като омекнат, се прибавя измитият булгур. Около 5 минути по-късно се добавя и измитият ориз. Запържва се и той и се добавя вода около 1 и 1/2 ч.ч. или леко да се покрие.

Маслините, нарязани на 3-4 всяка, се добавят. Доматът се настъргва в тенджерата и се добавят подправките. Оставя се да ври до полуготовност, трябва да остане без вода.

Когато сместа е готова, се изчаква да поизстине и от листата се навиват сарми.

Слагат се в тенджера и се напълва вода почти да ги покрие. Варят се до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: