Спаначена супа с гъби и ориз

22/12/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач39335334
"Свежа спаначена чорба с ароматни гъби, който е най-вкусна напролет, когато всички продукти са пресни "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 406
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се режат на не много ситно. Морковът се реже на кубчета. Гъбите се нарязват на не много малки хапки (при пърженето се свиват).

В тенджера се сгорещява олио колкото да се задъни. Запържват се лукът, чесънът и морковът. Когато омекнат, се добавят гъбите.

Докато омекват, със захлупен капак, се измива спанакът и се нарязва. След това се прибавя при тях. Когато спанакът се запържи, се добавя червеният пипер и брашното.

След прибавянето на брашното се разбърква бързо и непрекъснато и в момента, в който започне да залепва, се налива водата - около 2 литра.

Настъргва се доматът и се прибавят оризът и подправките. Супата се вари до готовност на гъбите.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар