Начин на приготвяне
Почистете и нарежете спанака. Бланширайте го за 3 мин в кипяща подсолена вода. Прецедете в гевгир.
Нарежете лука и моркова на ситно.
В тенджерка налейте една кафяна чашка зехтин, пуснете нарязаните зеленчуци и запържете.
Прибавете спанака. Налейте около 1 л топла вода, посолете, захлупете с капак и варете питателната спаначена супа 10-15 мин.
Прибавете измития ориз и продължете варенето до готовност.
Преди да свалите супата с ориз от котлона, добавете щедра щипка ситно нарязан джоджен.
Разбийте жълтъка със 100 г кисело мляко.
Излейте го в чорбата, като бъркате енергично до хомогенизирането ѝ.
Поднесете спаначената супа с ориз и сирене, като преди това поръсите обилно със сирене.
Да ви е сладко!
Коментари