Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена Супа»Спаначена супа с ориз и сирене

Спаначена супа с ориз и сирене

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Спаначена супа с ориз и сирене
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
01/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Само 40 минути ще ви отнеме тази спаначена супичка, така че какво още чакате?"

Необходими Продукти

  • спанак - 400 г
  • ориз - 2 с.л.
  • вода - 1 л.
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • джоджен - щипка пресен
  • зехтин - 1 к.ч.
  • сол
  • сирене - 200 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете спанака. Бланширайте го за 3 мин в кипяща подсолена вода. Прецедете в гевгир.

Нарежете лука и моркова на ситно.

В тенджерка налейте една кафяна чашка зехтин, пуснете нарязаните зеленчуци и запържете.

Прибавете спанака. Налейте около 1 л топла вода, посолете, захлупете с капак и варете питателната спаначена супа 10-15 мин.

Прибавете измития ориз и продължете варенето до готовност.

Преди да свалите супата с ориз от котлона, добавете щедра щипка ситно нарязан джоджен.

Разбийте жълтъка със 100 г кисело мляко.

Излейте го в чорбата, като бъркате енергично до хомогенизирането ѝ.

Поднесете спаначената супа с ориз и сирене, като преди това поръсите обилно със сирене.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: