Начин на приготвяне
За около половин час се накисва добре измитият и почистен от дръжките спанак в купа с вода и оцет. Изплаква се добре и се режете на дребно.
Загрява се олиото в средно голяма тенджера и се запържва настърганият на ситно морков и след малко - нарязаният на дребно лук. След минута се сипват доматите. След като поомекнат, се добавя брашното и се разбърква добре.
Налива се около 1.5 литра гореща вода и се прибавя спанакът и оризът. Вари се, докато оризът омекне. Слага се нарязаният на ситно магданоз.
Подправя се с кърито и сол на вкус. Отстранява се от огъня и се оставя леко да изстине.
В малка купа се смесва киселото мляко, оцетът и яйцето. Разбива се с вилица и спаначената супа се застройва.
Коментари