Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Веган лазаня - II вариант

Веган лазаня - II вариант

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Веган лазаня - II вариант
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Акъла ще ви вземем с тази лазаня и чак след това ще ви кажем, че е вегетарианска"

Необходими Продукти

  • плънка
  • кори за лазаня - 1/2 пакет
  • гъби - 500 г
  • домати - 400 г от консерва
  • червен боб - 400 г
  • чушки - 3 бр. червени
  • патладжани - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • риган
  • чубрица
  • босилек
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • сос бешамел
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио
  • оризово мляко - 600 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пиперките се нарязват на лентички. Патладжаните се нарязват на кубчета. Гъбите се измиват и се нарязват на хапки.

Лукът и чесънът, нарязани на ситно, се задушават в олио, добавят се гъбите, патладжаните и подправките, без солта и червения пипер. След 1 минута се добавят доматите, бобът, солта и червеният пипер. Вари се около 15 минути без капак.

През това време се прави бешамеловият сос. Брашното се запържва в сгорещено олио при бързо бъркане. Малко по малко се прибавя млякото при непрекъснато бъркане до получаване на каша. Накрая се добавя сол на вкус.

В гореща вода се топят корите за лазанята. Нареждат се 1 ред кори, след това от плънката, бешамел и така се редуват докато се напълни. Накрая завършва с ред кори и отгоре бешамел.

Пече се в силна фурна 180-200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: