Начин на приготвяне
Пиперките се нарязват на лентички. Патладжаните се нарязват на кубчета. Гъбите се измиват и се нарязват на хапки.
Лукът и чесънът, нарязани на ситно, се задушават в олио, добавят се гъбите, патладжаните и подправките, без солта и червения пипер. След 1 минута се добавят доматите, бобът, солта и червеният пипер. Вари се около 15 минути без капак.
През това време се прави бешамеловият сос. Брашното се запържва в сгорещено олио при бързо бъркане. Малко по малко се прибавя млякото при непрекъснато бъркане до получаване на каша. Накрая се добавя сол на вкус.
В гореща вода се топят корите за лазанята. Нареждат се 1 ред кори, след това от плънката, бешамел и така се редуват докато се напълни. Накрая завършва с ред кори и отгоре бешамел.
Пече се в силна фурна 180-200 градуса.