Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Веган лазаня

Веган лазаня

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Веган лазаня
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
22/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Лазаня за вегани и не само - опитайте и ще се влюбите във вкуса на този италиански специалитет в здравословен безмесен вариант"

Необходими Продукти

  • плънка
  • кори за лазаня - 1/2 пакет
  • лук - 2 глави
  • гъби - 250 г
  • соева кайма - 100 г
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • доматено пюре
  • черен пипер
  • сол
  • веган кашкавал - по желание
  • сос бешамел
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио
  • оризово мляко - 600 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно. Гъбите се измиват и нарязват. Лукът се запържва в сгорещено олио. Когато омекне, се добавят и гъбите. Соевата кайма се кисне в гореща вода, според указанията на опаковката, заедно с кубчето бульон.

Когато каймата е готова, се смесва с лука и гъбите и се прибавя доматено пюре. Прибавят се черен пипер и сол на вкус. Ври на слаб огън докато изври по-голямата част от водата.

Докато ври, се прави бешамеловият сос. Брашното се запържва в сгорещено олио при бързо бъркане. Малко по малко се прибавя млякото при непрекъснато бъркане до получаване на каша. Накрая се добавя сол на вкус.

В гореща вода се топят корите за лазанята. Нареждат се 1 ред кори, след това от доматената смес, бешамел и така се редуват докато се напълни. Накрая завършва с ред кори и отгоре бешамел.

Пече се в силна фурна 180 градуса. Когато е почти готова, може да се добави веган кашкавал да се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: