Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Турски вариант на ризото

Турски вариант на ризото

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Турски вариант на ризото
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Когато си в Рим е ясно, но когато си в Турция, как да хапнеш ризото - ето така"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 в.ч.
  • фиде - 1/2 ч.ч.
  • чушки - 1 бр. червени
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • вода - топла
  • пилешко месо - 150 г
  • маслини - без костилки (50 - 60 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се накисва за 30 минути в топла вода.

Олиото се загрява и се добавя маслото да се разтопи. Добавя се фидето и се запържва леко.

След това се добавя рендосан морков и ситно нарязани чушки и маслини. Добавя се пилешкото месо и бульонът.

Оризът се изцежда и се добавя. Всичко това се запържва за около 2-3 мин.

Долива се вода, колкото да покрие или надмине съдържанието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: