Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Телешки език със сос от гъби

Телешки език със сос от гъби

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Телешки език със сос от гъби1 / 2
23/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • магданоз - малко
  • лук - 1 глава
  • сол
  • За соса
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 5 - 6 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • гъби - 150 г от консерва
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Език:

Измиваме телешкия език, слагаме го в тенджера, доливаме вода и подсоляваме. Добавяме измитите и почистени моркови, целината, нарязаният магданоз и почистеният и нарязан на едро лук.

Вари се до готовност, след което вадим езика от бульона, обелваме го и след като изстине, го нарязваме на филийки и го нареждаме в 2-3 чинии.

Сос:

Слагаме маслото в тиган или дълбока тенджерка, щом се разтопи, добавяме брашното, запържваме, след което добавяме част от бульона, в който варихме езика и оцета.

Прибавяме предварително нарязаните на филийки гъбите. Разбъркваме хубаво и ако е необходимо посоляваме. Варим до сгъстяване на соса, за около 10 минути.

След което с готовия сос заливаме чиниите с езика.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: