Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Задушен телешки език с гъби и масло

Задушен телешки език с гъби и масло

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Признайте си, че телешкият език в масло е едно от любимите ви мезета и хапвания у дома"

Необходими Продукти

  • телешки език - около 1.5 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • печурки - 8 - 10 бр.
  • масло - 50 г
  • черен пипер - 1 щ. зърна
  • сол
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 2 - 3 бр. зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкият език се сварява в обикновена тенджера за около 2 до 3 часа или до готовност.

В тенджера под налягане се поставя почистения език с дафиновия лист, бахар и сол.

Сварява се за около 40 мин. Изважда се, охлажда се, обелва се и се нарязва на порции.

Гъбите се нарязват на филийки.

Лукът и морковите се нарязват на ситно и се задушават в 30 г масло до омекване или докато придобият лек златист цвят. Овкусяват се със сол и черен пипер.

Добавят се гъбите, останалото масло, разбърква се и се готви за няколко минути до омекване, залива се с 180 мл прецеден телешки бульон, захлупва се и се готви, докато се редуцира течността.

Прибавя се нарязаният телешки език на порции, задушава за още 10 мин на тих огън да къкри.

По избор ястието може да се обогати с 1 чаша (100 мл) сметана. Разбърква се.

Гарнитура - бял ориз

Задушеният телешки език с гъби и масло е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: