Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки със застройка за Коледа

Пълнени чушки със застройка за Коледа

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367782018182
Пълнени чушки със застройка за Коледа
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
26/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Дали това са най-вкусните чушки за празничната трапеза - не знаем. Но ще ги опитаме и сме сигурни, че ще останем доволни"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. червени
  • лук - 2 глави стар
  • моркови - 2 бр
  • магданоз - 1/2 връзка
  • кайма - 500 гр
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лютеница - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щ
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - 20 мл
  • За застройката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват, изтърбушват се и се почистват от семките. Лукът се нарязва на ситно, морковите се рендосват на едро ренде. Каймата се размива във вода.

В дълбок тиган се сгорещява олиото и в него се запържват лукът и морковите, докато омекнат. Щом са готови, към тях се добавя каймата, която се разбива с тел, за да стане на трохи.

Щом и каймата се запържи, се добавят оризът и водата и се оставя сместа да къкри, докато течността не изчезне. Когато това стане, се добавя лютеницата, наситненият магданоз и плънката се оставя за 1-2 минути на котлона, след което се дърпа.

В дълбока тенджера се нареждат напълнените чушки и се заливат с вода, която трябва да ги покрие. Ястието ври на средна температура до готовност на чушките и ориза. Малко преди да дръпнете ястието от котлона, правите застройката.

В купа се разбиват яйцата, към тях се добавя и киселото мляко, след което с помощта на черпак се добавя от соса на чушките. В подходяща чиния се поставят две чушки, малко от соса и се украсява с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: