Начин на приготвяне
Течната сладкарска сметана се изсипва в подходяща малка тенджерка. Към сметаната се прибавя и рома. Шоколадът се натрошва на малки парчета в отделен съд. Сметановата смес се загравя на котлона, докато кипне. Бърка се непрекъснато.
След като сметановата смес кипне се сваля от котлона. Към нея се добавя и натрошения на малки парчета шоколад. След това сместа се бърка енергично, докато се получи еднородна смес.
Трябва да се получи гъст и гладък крем. След като е готов шоколадовия крем и е още топъл се разпределя в подходящи коледни формички за бонбони. Отгоре се заравнява с лъжичка.
Оставя се за няколко часа в хладилника или на студено, за да стегнат бонбоните. Когато са стегнали бонбоните се изваждат от формичките и се поднасят.