Начин на приготвяне
Прясното мляко се изсипва в дълбока тенджера. Към него се прибавят захарта и ванилията. Млякото се слага на котлона да кипне. След като кипне млякото се разбърква няколко пъти, за да се разтопи захарта.
Млякото се оставя да се охлади. През това време се разбиват яйцата. След като млякото се охлади към него се прибавят разбитите яйца. Разбърква се хубаво.
Във форма за кекс се карамелизира захарта с лимоновия сок. Отгоре се изсипва яйчената смес. След това отгоре се подреждат мини кроасанчетата. Ако искате може да нарежете кроасанчетата и тогава да ги подредите.
Притискат се леко с ръка, за да се потопят в яйчената смес. Формата за кекс се слага в по-голяма тава с вода. Крем карамелът се пече на водна баня. Пече се на 180 градуса.