Кроасанчета с ябълки

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Кроасанчета с ябълки
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Кроасанчета с ябълки - толкова пухкави и вкуснички - купете втора бутертесто"

Необходими Продукти

  • ябълки - 6 бр.
  • бутертесто - 500 г
  • кафява захар - 3 с.л.
  • канела - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се разрязват на четири. Всяко парче се почиства от сърцевината и се обелва кората.

Бутертестото оставя да се отпусне и се разрязва на тънки ленти около 1 см от късата страна на тестото.

Всяко парче ябълка се увива в лентата от бутертесто. С четка се намазва с вода бутертестото от всички страни и се овалва в предварително смесените канела и захар смес.

Така получените кроасанчета се нареждат в тава с хартия за печене.

Пекат се кроасанчета с ябълки в предварително загрята фурна на 200 °C за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: