Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел с мини кроасанчета

Крем карамел с мини кроасанчета

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Крем карамел с мини кроасанчета
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Нито е крем, нито е кекс - а е любимият ни крем карамел с мини кроасанчета"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 10 с.л.
  • яйца - 6 бр.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • кроасани - 1 пакет мини кроасанчета
  • За карамела
  • захар - 6 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се изсипва в дълбока тенджера. Към него се прибавят захарта и ванилията. Млякото се слага на котлона да кипне. След като кипне млякото се разбърква няколко пъти, за да се разтопи захарта.

Млякото се оставя да се охлади. През това време се разбиват яйцата. След като млякото се охлади към него се прибавят разбитите яйца. Разбърква се хубаво.

Във форма за кекс се карамелизира захарта с лимоновия сок. Отгоре се изсипва яйчената смес. След това отгоре се подреждат мини кроасанчетата. Ако искате може да нарежете кроасанчетата и тогава да ги подредите.

Притискат се леко с ръка, за да се потопят в яйчената смес. Формата за кекс се слага в по-голяма тава с вода. Крем карамелът се пече на водна баня. Пече се на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: