Начин на приготвяне
Сложете в съда на хлебопекарната яйцата, захарта, киселото мляко, брашното, солта и маята. Пуснете на програма за месене на тесто. Преди да спре, извадене и оставете върху набрашнена повърхност.
Разделете го на 8 равни топки и разточете в кръг, колкото голяма чиния. Намажете с масло.
Сложете втората върху първата кора. Намажете масло, сложете трета и така до последната, като нея не мажете с маслото. Разточете ги на кръгъл лист.
Нарежете триъгълници, сложете сирене в единия край и завийте кроасанчетата.
Наредете ги в тава с хартия за печене. След 30 мин. намажете с млякото, яйцето и олиото.
Поръсете тестените закуски със сусам.
Печете до готовност кроасанчетата в хлебопекарна на 180 градуса.