Месна вкусотия в гювеч

Месна вкусотия в гювеч
Снимка: цветослава киркова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Най-прекият път към мъжкото сърце преминава през тази месна вкусотия в гювеч"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 броя по 250 г (вратни)
  • наденица - 4 бр. сурова пушена
  • кисело зеле - 1 кг
  • чушки - 3 бр. сухи червени
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на дребно, слага се в дълбок тиган и се запържва за около 20 мин.

Добавя се червен пипер и се разбърква хубаво. Изпърженото зеле се слага в глинен гювеч, отгоре се слагат котлетите (предварително подправени по ваш вкус, аз съм им сложила само сол и чер пипер).

Наденичките се надупчват на няколко места и се слагат при котлетите и зелето, слагат се 2-3 сухи чушки за аромат, налива се 1 ч.ч. вода, и малко олио, слага се капака и се пече за 2-3 часа на 250 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: