Щрудел с локум и орехи

30/12/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач39335334
"Който не е опитал от нашия щрудел, не знае какво е божествен вкус "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 550
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се белят и се отстраняват семките и дръжките. Настъргват се в купа. Орехите се почистват и смилат. Локумът се нарязва на малки парченца. Ябълките, след като са си пуснали сок, се отцеждат малко. Смесват се ябълките със захарта и канелата.

От корите за баница се взимат по две. Първата се намазва с олио, а отгоре ѝ се слага другата. В широкия край се нанася част от ябълковата смес, нареждат се парченца локум и се поръсва с орехи. Навива се на руло, реже се на няколко по-малки рулца и се слагат в тавата, застлана с хартия за печене. Това се повтаря и с останалите кори. Пече се в загрята на 170 градуса фурна.

След като се изпече, се загрява малко вода на котлона. Когато заври, се слагат 2 с.л. захар, разбърква се, докато се разтвори. Когато това стане, с получения сироп се сиропира изстиналият щрудел. Когато изстине напълно, се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар