Начин на приготвяне
Предварително се почистват лукът и морковът. Режат се на дребно и се задушават с малко олио и вода. След като поомекнат, се прибавя измитият и нарязан на средно големи парчета зелен боб. Задушава се и той, и ако е необходимо, се долива още малко вода.
След като бобът поомекне и смени цвета си, се прибавя брашното и червеният пипер. Бърка се непрекъснато. Добавят се смлените домати (може да са и от консерва).
Долива се топла вода. Ястието се подправя със сол на вкус и се оставя да поври. Обелените и нарязани картофи се прибавят малко по-късно, защото на боба му трябва малко повече време за варене.
Малко преди готовност се прибавя чесънът, нарязан на много тънки филийки или просто счукан. Готовото ястие се поръсва с пресен копър.