Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен боб с картофи и лук

Зелен боб с картофи и лук

Зелен боб с картофи и лук
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Постен зелен боб и картофи - хапваме тази гозба често, често"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г замразен
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • чушки - 1/2 бр. червена + 1/2 бр. зелена
  • чесън - 2 скилидки
  • чубрица
  • куркума
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чушките, лука и моркова. Сложете ги в тенджера под налягане заедно с 2 с.л. олио или зехтин. Задушете.

През това време обелете и нарежете на едно картофите. Сложете ги в тенджерата заедно със зеления боб. Оставете за няколко минути. После добавете доматеното пюре и доматите. Сипете вода и овкусете с подправките.

Чесъна, предварително обелен, нарежете на ситно. Сложете и него при зеленчуците. Затворете тенджерата. След като налягането се повиши, варете десет минути и изпуснете парата.

Отворете, прехвърлете зеления фасул с картофи в глинен гювеч.

Печете постния зелен боб за 40 мин. на 200 градуса.

След като зеленият боб с картофи и лук е готов, изчакайте да изстине и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: