Начин на приготвяне
Наситнете чушките, лука и моркова. Сложете ги в тенджера под налягане заедно с 2 с.л. олио или зехтин. Задушете.
През това време обелете и нарежете на едно картофите. Сложете ги в тенджерата заедно със зеления боб. Оставете за няколко минути. После добавете доматеното пюре и доматите. Сипете вода и овкусете с подправките.
Чесъна, предварително обелен, нарежете на ситно. Сложете и него при зеленчуците. Затворете тенджерата. След като налягането се повиши, варете десет минути и изпуснете парата.
Отворете, прехвърлете зеления фасул с картофи в глинен гювеч.
Печете постния зелен боб за 40 мин. на 200 градуса.
След като зеленият боб с картофи и лук е готов, изчакайте да изстине и поднесете.