Разкошен гъбен сос за пържоли

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
374
2k
963
1k
8
30/12/2016
"Пържоли всеки може да изпече, но за такъв уникален гъбен сос си е нужен майстор "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо188 091
  • Преглеждания за месеца3030
  • Преглеждания за седмицата277
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват. След това се задушават в подсолена вода. Гъбите трябва да омекнат. След като гъбите са готови, се пасират с половината от бульона, в който са се задушавали.

При пасирането се оставят няколко по едри гъбки. След като се пасират гъбите, се запържва брашното. Брашното се запържва в разтопеното масло. Бърка се непрекъснато.

След като брашното се е запържило добре, се прибавят пасираните гъби. Отново сместа се разбърква. Добавя се и прясното мляко.

Сместа се вари на слаб огън. Вари се, докато сместа се сгъсти. Подправя се със сол и черен пипер.

Шола плитка за 700мл - 18см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шола плитка за 700мл - 18см
8.50 лв.
6.54 лв.
Виж ››

Много приложения - една шола, която може да ползвате за съхранение, поднасяне или приготвяне на храна. Шолата е плитка и подходяща за разбъркване на сосове или сервиране на малко количество храна. Компактна и удобна.

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Вълеви
Вълеви
16.10.2019 16:38
Сготвих пилешки пържоли и реших вместо да сложа картофено пюре, да опита с тази рецепта.Получи ми се страхотно!
0
0
Стоян Савов
Стоян Савов
27.12.2017 14:30
Съдейки по другите количества, брашното сигурно е две супени лъжици. Но мен това не ме притеснява, винаги готвя на око.

Впрочем, добавих този сос към печено пиле, в чинията добавих и две лъжици картофено пюре. Бива си я манджичката, даже съседката взе да ми завижда ))))
3
2
Animalista
Animalista
23.01.2017 02:10
Много добре. Ама къде е БРАШНОТО в продуктите.??? :)
Попреглеждайте си рецептите преди да ги публикувате.
Иначе задължително ще го пробвам. :) :) :)
33
2