Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Разкошен гъбен сос за пържоли

Разкошен гъбен сос за пържоли

редакция:
Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Разкошен гъбен сос за пържоли4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пържоли всеки може да изпече, но за такъв уникален гъбен сос си е нужен майстор"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • масло - 60 г
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват. След това се задушават в подсолена вода. Гъбите трябва да омекнат.

След като гъбите са готови, се пасират с половината от бульона, в който са се задушавали.

При пасирането се оставят няколко по едри гъбки. След като се пасират гъбите, се запържва брашното.

Брашното се запържва в разтопеното масло. Бърка се непрекъснато.

След като брашното се е запържило добре, се прибавят пасираните гъби. Отново сместа се разбърква. Добавя се и прясното мляко.

Сместа се вари на слаб огън. Вари се, докато сместа се сгъсти. Сосът за месо се подправя със сол и черен пипер.

Разкошният гъбен сос за пържоли е готов.

Ако обичаш пържоли, опитай и нашите маринати за пържоли, този чуден сос с гъби или нашите рецепти за вратни пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Мното вкусно и апетитно се получава
10.11.2022 08:12
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Страхотна рецепта
10.11.2022 08:12
2
Вълеви
Вълеви
Сготвих пилешки пържоли и реших вместо да сложа картофено пюре, да опита с тази рецепта.Получи ми се страхотно!
16.10.2019 16:38
4
1
Стоян Савов
Стоян Савов
Съдейки по другите количества, брашното сигурно е две супени лъжици. Но мен това не ме притеснява, винаги готвя на око.

Впрочем, добавих този сос към печено пиле, в чинията добавих и две лъжици картофено пюре. Бива си я манджичката, даже съседката взе да ми завижда ))))
27.12.2017 14:30
8
2
Animalista
Animalista
Много добре. Ама къде е БРАШНОТО в продуктите.??? :)
Попреглеждайте си рецептите преди да ги публикувате.
Иначе задължително ще го пробвам. :) :) :)
23.01.2017 02:10
55
3