Начин на приготвяне
Поставете каймата в купа. Към нея добавете яйцето, накиснатия във вода хляб, накълцания лук. Овкусете с кимион, черен пипер и магданоз. Омесете каймата и оформете кюфтенцата.
Изпържете ги. Нарежете на дребно гъбите. Задушете ги в масло в тенджера за десет минути. Може да добавите 3 с.л. топла вода. Запържете 2 с.л. брашно в тиган.
Сипете 200 мл топла вода. Овкусете с индийско орехче, сол и черен пипер. Разбъркайте, докато се сгъсти. Добавете гъбите и сока от лимон към гъбения сос. Оставете за 4 минути.
Подредете кюфтенцата със сос.
Сервирайте кюфтетата в разкошен гъбен сос в компанията на картофено пюре.