Начин на приготвяне
Залейте сушените и захаросани плодове с коняка и ги оставете за няколко часа, за да се накиснат и да омекнат.
Разбийте маслото с помощта на миксер до пухкава консистенция. Прибавете кафявата и бяла захар. Продължете да разбивате до усвояването на захарта.
Чукнете едно яйце, добавете малко брашно и продължете да разбивате. Подходете така и с останалите яйца и брашно.
Сложете сока и корите от лимон и портокал. Добавете бакпулвера, канелата, джинджифила и карамфила. Разбъркайте и изсипете плодовете и орехите.
Готовата смес изсипете в подходяща форма за печене /желателно е формата за печене да е висока/, която предварително сте облепили с домакинска хартия.
Покрийте кекса и отгоре с хартия.
Печете на 160 до 180 градуса до готовност.
Ароматният празничен кейк е много сполучлив.