Начин на приготвяне
Първо приготвяме млечната чорба. За целта в миксер слагаме млякото, водата, нишестето яйцето и олиото разбиваме около 5 мин. След това изсипваме сместа в тенджера и я слагаме на котлона, като непрекъснато се разбърква, за да не се пресече млякото.
След като чорбата започне на ври. прибавяме подправките и махаме тенджерата от котлона.
Пилето се нарязва, измива се и се слага в тенджера с вода, за да се свари. Към него добавяме подправките и лука, който сме нарязали на четири. Когато пилето се свари, приблизително след около 45 мин, се поставя в тава с олио и половин чаена чаша от бульона, слага се в фурна на 180 градуса за 30 мин.
Булгурът се измива слага се в тенджера с водата и солта вари се, докато водата се изпари. Когато чорбата, пилето и булгурът са готови, изсипваме булгура в голяма тава и постепенно с черпак слагаме чорба, с решетъчна лъжица мачкаме булгура и чорбата.
Най-накрая, когато се намачка всичкият булгур, нареждаме пилето и заливаме с мазнината от него. По желание може да се украси с белени бадеми.Чорбата може да се консумира и отделно. Ястието е много вкусно, гарантирам - то е специфично за южна Сирия.
Насладете се