Начин на приготвяне
(1 чаша = 250 мл)
Сваряваме булгура във вряща подсолена вода в отхлупена тенджерка без капак, за да може да изври повече от водата. След като омекне, сваляме от котлона и оставяме да изстине и да поеме водата.
В дълбока купа разбъркваме всички съставки за млечната салата: кисело мляко, изстинал булгур, кисели краставички на малки кубченца, начупени орехи, слънчогледови кълнове и на ситно нарязан пресен копър.
Подправяме на вкус с хималайска сол, бял балсамов оцет (Балсамико) и малко шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).
Разбъркваме, докато се овкуси равномерно.
Поднасяме свежата салата прясно приготвена. Засищаща гарнитура, подходяща комбинация с вкусно зеленчуково ястие или ароматни кюфтенца от нахут и булгур.
Млечна салата с булгур и кълнове за един свежо-слънчев обяд!
Чудно Вкусно!