Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Млечна салата»Млечна салата с булгур и кълнове

Млечна салата с булгур и кълнове

Млечна салата с булгур и кълнове
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Млечна салата с булгур и кълнове - хем питателна, хем вкусна"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка (2%)
  • кисели краставички - 2 бр. (домашни)
  • орехи - 2 с.л. натрошени
  • слънчогледови кълнове - 2 с.л. покълнали семена
  • копър - 2 с.л. нарязан на ситно (пресен)
  • хималайска сол - около 2/3 ч.л. на вкус
  • шарлан - 1 ч.л. (нерафинирано слънчогледово масло)
  • оцет балсамико - около 1 - 2 ч.л. на вкус (бял)
  • За варивото
  • булгур - ½ ч.ч.
  • вода - 1 и ½ ч.ч.
  • хималайска сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

(1 чаша = 250 мл)

Сваряваме булгура във вряща подсолена вода в отхлупена тенджерка без капак, за да може да изври повече от водата. След като омекне, сваляме от котлона и оставяме да изстине и да поеме водата.

В дълбока купа разбъркваме всички съставки за млечната салата: кисело мляко, изстинал булгур, кисели краставички на малки кубченца, начупени орехи, слънчогледови кълнове и на ситно нарязан пресен копър.

Подправяме на вкус с хималайска сол, бял балсамов оцет (Балсамико) и малко шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).

Разбъркваме, докато се овкуси равномерно.

Поднасяме свежата салата прясно приготвена. Засищаща гарнитура, подходяща комбинация с вкусно зеленчуково ястие или ароматни кюфтенца от нахут и булгур.

Млечна салата с булгур и кълнове за един свежо-слънчев обяд!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: