Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Булгур с млечна чорба и печено пиле

Булгур с млечна чорба и печено пиле

валентинавалентина
Новак
111
Булгур с млечна чорба и печено пиле1 / 2
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За булгура
  • булгур - 300 г едър
  • вода - 600 мл
  • сол - на вкус
  • За млечната чорба
  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 2 в.ч.
  • нишесте - 1 супена лъжица
  • лимонтозу - 1 щипка
  • олио - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • къри - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бульон - 1 кубче
  • За пилето
  • пиле - 1 цяло
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • бульон - 1 кубче пил.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме млечната чорба. За целта в миксер слагаме млякото, водата, нишестето яйцето и олиото разбиваме около 5 мин. След това изсипваме сместа в тенджера и я слагаме на котлона, като непрекъснато се разбърква, за да не се пресече млякото.

След като чорбата започне на ври. прибавяме подправките и махаме тенджерата от котлона.

Пилето се нарязва, измива се и се слага в тенджера с вода, за да се свари. Към него добавяме подправките и лука, който сме нарязали на четири. Когато пилето се свари, приблизително след около 45 мин, се поставя в тава с олио и половин чаена чаша от бульона, слага се в фурна на 180 градуса за 30 мин.

Булгурът се измива слага се в тенджера с водата и солта вари се, докато водата се изпари. Когато чорбата, пилето и булгурът са готови, изсипваме булгура в голяма тава и постепенно с черпак слагаме чорба, с решетъчна лъжица мачкаме булгура и чорбата.

Най-накрая, когато се намачка всичкият булгур, нареждаме пилето и заливаме с мазнината от него. По желание може да се украси с белени бадеми.Чорбата може да се консумира и отделно. Ястието е много вкусно, гарантирам - то е специфично за южна Сирия.

Насладете се

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: