Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта до побеляване. След което добавете млякото и олиото.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и добавяйте към сместа постепенно при непрекъснато разбиване. Когато сместа е готова, поставете вътре ореховите ядки, начупени на дребно или смлени, както предпочитате и сладкото.
Разбъркайте хубаво и изсипете половината смес във форма за кекс, предварително намазнена и набрашнена. В другата половина поставете какаото, разбъркайте добре и изсипете при другата смес.
Печете кекса в загрята на 180 градуса фурна за около 45-50 минути.
През това време направете глазурата.
Загрейте сметаната в касерола и щом заври, поставете шоколада и бъркайте, докато се разтвори. Може да я ползвате топла, а може да я оставите леко да се втвърди и да намажете с нея кекса, както аз съм направила.
Готовия кекс оставете да изстине добре и обърнете в подходящ поднос.
Намажете с глазурата и поръсете с цветни пръчици. Ако имате маслен крем, може да направите украса и с него.