Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Бурма баклавички с орехи

Бурма баклавички с орехи

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Бурма баклавички с орехи
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Сиропът трябва да е топъл, баклавичките - студени, а домът - широко отворен за гости"

Необходими Продукти

  • олио - 1 в.ч.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • оцет - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • лимонов сок - 4 - 5 капки
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно, колкото поеме
  • Плънка
  • орехи - смлени
  • Сироп
  • вода - 5 в.ч.
  • захар - 5 в.ч.
  • лимонов сок - наколко капки
  • маргарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива с прясното мляко. После се добавят олио, оцет, сол и лимонов сок. Бакпулверът се смесва с брашното и тогава се добавя. Омесва се меко тесто.

От него се откъсват топки с големина на яйце, които се разточват на тънка кора. Всяка кора се поръсва със смлени орехи, увива се на руло, набръчква се и се реже на парчета с ширина около 3 пръста.

Нареждат се в тава с разрезите нагоре. Разтопява се маргарин и се заливат баклавичките. Пекат се във фурна на 180 градуса до зачервяване.

През това време се сварява сиропът. Сиропът трябва да е топъл, а баклавичките - студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: