Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклавички с орехи и канелен сироп

Баклавички с орехи и канелен сироп

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Баклавички с орехи и канелен сироп
Снимка: Храна за Душата
1 / 7с Видео
29/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Нежни баклавички, топящи се в устата, с които знаем, че не бива да прекаляваме, но просто не можем да спрем да хапваме"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г фини
  • масло - 125 г
  • орехи - 150 г
  • канела - 1 ч.л.
  • За захарния сироп
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете захарта и водата в касерола и поставете на котлона. Добавете шушулката ванилия за допълнителен аромат и оставете сместа да заври и да се редуцира до гъст захарен сироп.

Счукайте в хаванче или накълцайте ситно орехите.

Разтопете маслото за намазване. Поставете кора за баница върху плота, намажете я с масло, поръсете обилно със захар и поставете отгоре втора кора. Разпръснете от орехите и навийте на тънко рулце.

Поставете в тавата и повторете с останалите кори до изчерпване на продуктите.

Намажете сладките рулца с масло и отгоре и прехвърлете тавата в предварително загрята фурна на 200°C за 15 минути.

Охладете захарния сироп и добавете чаена лъжичка канела, настържете кората на един лимон и изстискайте и сока от плода.

Разбъркайте и залейте горещата баклава. Оставете сладкиша да престои в хладилник за една нощ и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: