Начин на приготвяне
Разстиламе корите и в долния край на всяка кора разпределяме кадаифа равномерно. Завиваме на стегнато руло.
С остър нож режем на колелца с дебелина 3 см.
Подреждаме в тава и печем до зачервяваме в предварително загрята фурна на 180 градуса. Оставяме да изстине.
В тенджера разбъркваме захарта с водата и варим 30 мин.
Охлаждаме за 10 мин. и прибавяме лимоновия сок.
Маслото разтопяваме на котлона, докато суроватката се отдели и изпари.
Изсипваме и равномерно разпределяме разтопеното масло навсякъде върху изпечения и студен кадаиф.
Заливаме с горещия сироп. Поръсваме обилно с натрошените орехи.
Покриваме бурма кадаифа с алуминиево фолио и отгоре с кърпа, за да дръпне сиропът за 45 мин.
Ако обичаш турските десерти, опитай непременно и тази вкусна турска баклава или турското реване.
Коментари