Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Варненски бурма бюрек

Варненски бурма бюрек

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988381
30/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
55 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Който е на диети, да не ходи във Варна, че там правят опасно вкусна бурма-бюрек - няма отказване"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 0.5 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • краве масло - 125 г
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • орехови ядки - 1 ч.ч. счукани
  • канела - 1/2 ч.л.
  • За сиропа
  • захар - 750 г
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното яйцата и олиото, оцета и водата омесваме тесто.

От него правим топчета, като ги оставяме да починат около 40 минути и след което ги разточваме на тънки листа.

Всеки лист го намазваме с разтопеното масло и прибавяме плънката от орехите, захарта и канелата. Прегъваме листа от двата края към средата.

Срязваме на две и всяка част навиваме като охлюв. Печем в леко загрята фурна при умерена температура.

Приготвяме сиропа и в него пускаме за минута охлювчетата. След това ги заливаме с останалият сироп.

Сиропът става по-лек, ако към него прибавим малко лимонова киселина или лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: