Начин на приготвяне
Смесете брашното с 1 с.л. олио, малко сол и чаша вода и замесете гладко тесто, което не трябва да е мн. твърдо - трябва да бъде като за щрудел.
Месенето е продължително, а след това трябва да оставите тестото да почине на топло място.
Разделете тестото на питки и разточете всяка върху плота. Всеки лист разделете на правоъгълници. Намажете с мазнина и поръсете с орехи.
Побутнете към средата краищата на правоъгълника, така че да се получи една лента. Всяка лента увийте на охлюв (бурма) и ги подреждайте в подмазнена тава. Изпечете сладките и ги оставете да се охладят.
Пуснете ги в кипящ сироп, приготвен от 1 ч.ч. вода, захарта и парче лимон. Подредете бурмичките в чиния и ги залейте с останалия сироп.