Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в подсолена вода. След сваряването им се обелват и режат на кубчета.
Праз лукът се почиства и реже на кръгчета. В купа за салата се смесват зеленчуците. Посоляват се със сол на вкус.
Заливката се приготвя, като се смесят майонезата, няколко лъжици кисело мляко, за да не е толкова тежък майонезеният сос. Прибавят се горчицата, кетчупът и кърито.
Моят кетчуп е домашен и е доста богат на аромати. Но разбира се може да се използва и обикновен, закупен от магазина.
Съставките се объркват до хомогенна и гладка смес. Ако е необходимо, може да се прибави малко сол и по желание - малко чесън на прах.
Салатата се поднася охладена и полята с майонезения сос и поръсена с пресен магданоз.
Коментари