Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Пълнени печурки с пуешко и масло

Пълнени печурки с пуешко и масло

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Пълнени печурки с пуешко и масло
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Червено вино, пълнени печурки и много настроение - три предпоставки за страхотен празник"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г пресни
  • масло - 125 г
  • пуешко месо - 200 г пушено
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете печурките и ги измийте. Махнете пънчетата им и ги наредете в тава, която предварително сте намаслили.

В средата на всяка печурка сложете парченце масло. Нарежете пушеното пуешко месо на малки парчета, колкото да запълните гъбките. На всяка гъба сложете по едно парченце от пушеното пуешко месо.

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете да се запекат за десет-петнадесет минути.

Сервират се топли. Подходящи са за предястие или за гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: