Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Новогодишните сарми на мама

Новогодишните сарми на мама

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Новогодишните сарми на мама8 / 8
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
"Една вкусна традиция, която се предава от майка на дъщеря"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • пушено месо - 400 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чубрица
  • кисело зеле - листа
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. В сгорещен тиган задушете лука. Прибавете каймата и разбъркайте.

Почистете морковите и ги нарежете на ситно. Добавете ги в тигана.

Нарежете пушеното месо на ситно и го сложете към останалата плънка. Разбъркайте добре. Сложете черен пипер и чубрица на вкус. Прибавете и червения пипер и разбъркайте.

Сложете ориза и налейте една чаена чаша с вода. Оставете да се готви на котлона, докато оризът поеме водата. Свалете от котлона. Вземете лист кисело зеле и сложете две- три лъжици от сместа.

Завийте на сарма и така, докато свърши сместа. Наредете сармите в тенджера, залейте с една чаена чаша зелев сок и една чаена чаша вода.

Затиснете сармите с една чиния и сложете капака леко отворен. Готви се на среден огън, докато се изпари водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: