Начин на приготвяне
Обелете лука и го нарежете на ситно. В сгорещен тиган задушете лука. Прибавете каймата и разбъркайте.
Почистете морковите и ги нарежете на ситно. Добавете ги в тигана.
Нарежете пушеното месо на ситно и го сложете към останалата плънка. Разбъркайте добре. Сложете черен пипер и чубрица на вкус. Прибавете и червения пипер и разбъркайте.
Сложете ориза и налейте една чаена чаша с вода. Оставете да се готви на котлона, докато оризът поеме водата. Свалете от котлона. Вземете лист кисело зеле и сложете две- три лъжици от сместа.
Завийте на сарма и така, докато свърши сместа. Наредете сармите в тенджера, залейте с една чаена чаша зелев сок и една чаена чаша вода.
Затиснете сармите с една чиния и сложете капака леко отворен. Готви се на среден огън, докато се изпари водата.