Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко. Разбива се хубаво с миксер. След това се добавя олиото. Отново се разбива с миксер.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. След това се прибавя постепенно към яйчната смес.
Отделно се нарязват на дребно около 100 г сирене, 100 грама колбас, 1 сварено яйце, 1 морков, 1 кисела краставица и няколко маслини.
Нарязаните продукти се разбъркват хубаво. След това се прибавят към тестото. Отново се разбърква хубаво.
След това се изсипва във форма за кекс, която е намазана с олио и е набрашнена. Може да го изпечете и в тава.
Соленият кекс се пече в предварително загрята фурна на 170-180 градуса. Пече се за около 25-30 минути.
Готовността на кекса се проверява с клечка за зъби.
Вкусният солен кекс за закуска е готов.