Начин на приготвяне
В подходяща тенджера слагаме захарта и 800 мл от прясното млякото. Използвала съм домашно прясно мляко и яйца, затова и такъв е и видът на десерта.
Слагаме го на котлона да заври, като разбъркваме. Трябва да се разтопи захарта.
В суха купа разбиваме 200 мл прясно мляко, 3 яйцата и брашното с миксер продължително, като внимаваме да стане гладко и без бучици. Щом млякото заври, го махаме от котлона и на тънка струя, но при непрекъснато бъркане с подходяща лъжица, слагаме яйчената смес към врящото мляко и разбъркваме непрекъснато.
Пак връщаме на котлона и бъркаме енергично и бързо, за да не стане неприятна кора на дъното и да загори. Сваляме го от огъня. Слагаме 2 ванилии за аромат и разбъркваме ваниловите кремчета.
Накрая разбъркваме с масло около 50 г за по хубав вкус и аромат го слагаме и него вътре. Пак разбъркваме.
Насипваме в чаши или десертни купички.